16:00

Team Södermöre

Referat: IF Eksjö Fotboll - Team Södermöre

Härlig start på säsongen med tre poäng

Matchen började lite trevande mot ett hårt arbetande Södermöre, lite premiärnerver kanske där vi inte riktigt får ordning på spelet och det blir en hel del långa avgörande bollar. Vi tar trots detta ledningen med 1-0 tidigt i matchen efter en tilltrasslad hörna där Becca vinner nickduell och Matte kan peta in säsongens första mål. Ju längre halvleken går så tar vi över mer och mer och skapar många chanser genom fint passningsspel och smarta löpningar. 2-0 kommer med tre minuter innan paus genom en klockren brytning av Anna som sedan driver upp bollen och hittar Jullan på djupet som sätter dit bollen säkert bakom en för dagen väldigt bra målvakt i bortamålet.
Andra halvlek så kommer bortalaget helt klart ut med ett annat driv och vi har det jobbigt när vi inte riktigt tar rätt beslut i passningsspelet. Södermöre skapar en del chanser men idag var Jannike omöjlig att passera. Andra halvan av matchen bjuder väl inte på något direkt skönspel utan består mer av kamp och vilja. Bortalaget har de farligaste chanserna men Becca kan punktera matchen genom en vältajmad nick på en fint slagen hörna av Tilda.

Bra start på säsongen med tre viktiga poäng, vi tar med oss ett stundtals bra passningsspel där vi kontrollerar och styr tempot i matchen på ett riktigt bra sätt. Jannike och Anna får ett extra plus i en överlag bra insats.

Nu tar vi lite ledigt och kör viktig sommarträning på egen hand, vi ligger fortfarande lite efter i orken och mkt viktigt att sköta sommarträningen om vi vill vara med i toppen och slåss.